Search
Close this search box.

Mivel fűtsek? Környezeti szempontok a mérlegen

A nagyvárosokban az emberek főként a közlekedést okolják a rossz levegőért. Azt azonban kevesen tudják, hogy telente az elavult fűtési rendszerek, a rosszul megválasztott, vagy gyenge minőségű tüzelőanyagok is jócskán részesei a légszennyezésnek. Ráadásul a lakossági fűtés majd minden formája szén-dioxid-kibocsátással jár, így hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.

Tovább »

Itt a fűtési szezon! Hasznos tippek mindenkinek

Vége a szép nyári napoknak, a fűtési szezonnal együtt pedig rendre beköszönt a rosszabb levegőminőség is. Friss szellőt, örökké lombos fákat, szennyezésmentes várost (egyelőre) nem ígérhetünk, csak némi segítséget ahhoz, hogy hatékonyabban tisztábban, gazdaságosabban tudjunk fűteni.

A Tiszta levegőt! AWAIR projektünk keretében mostantól rendszeresen jelentkezünk hasznos fűtési és egészségi tippekkel, hogy

Tovább »

Hogyan szelektál Zugló?

Még mindig sokan bizonytalanok, mit hová szabad és lehet elhelyezni a külön gyűjthető és gyűjtendő hulladékok közül, és még mindig túl sok veszélyes hulladék landol a normál kukában. Zugló lakosságát kérdeztük a szelektálási szokásaikról.

Tovább »

Indul a Hulladék.Pont! Hozd a hulladékod, most pontot ér!

Időpont: 2019. szeptember 28. 10-18-ig
Helyszín: Mogyoródi úti Sportpálya
Találkozzunk az V. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválon, ahol elindul a Zuglói Önkormányzat Hulladék.Pont programja, amelyben jutalmazzuk a szelektív hulladékgyűjtést.
Aki hoz magával minimum 5 db üveghulladékot VAGY minimum 1 db használaton kívüli mobiltelefont a fesztiválra, az kap tőlünk kuponokat, amiket a program

Tovább »